ΠΟΛΥΓΩΝΟ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Πώς ξεπλύθηκε η Χρυσή Αυγή

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Πώς ξεπλύθηκε η Χρυσή Αυγή Την / Το 30/8/2012, 01:50

ham

avatar
moderator
moderator
Τέσσερις κολυμβήθρες ξέπλυναν τη Χρυσή Αυγή. Η πρώτη είναι φυσικά η αντιμνημονιακή κολυμβήθρα. Ο μέσος Ελληνας δύσκολα ξεχωρίζει μια ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής από τις ανακοινώσεις των λοιπόν κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η αντιμνημονιακή κολυμβήθρα ξεπλένει τα πάντα, δημιουργεί κόμματα από το μηδέν, αναδεικνύει φαιδρές προσωπικότητες σε βουλευτές και αρχηγούς κομμάτων.

Η τυφλή αντιμνημονιακή ρητορική φόρτωσε στις ελληνικές κυβερνήσεις και στη σημερινή Γερμανία τα αμαρτήματα της χιτλερικής Γερμανίας, προσφέροντας ύψιστες υπηρεσίες στη Χρυσή Αυγή. Ετσι τα μέλη του κόμματος μπορούν να επιδεικνύουν περήφανα το σήμα που θυμίζει τη σβάστικα, χωρίς να ενοχλούνται παρά μόνον οι ευαίσθητοι πολίτες, οι οποίοι υποχρεώνονται επιπλέον να βλέπουν καθημερινά στην τηλεόραση τον συγκεκριμένο λογότυπο, που συνοδεύει τις συνήθως ξενόφοβες ανακοινώσεις του κόμματος.

Μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού εκτονώνεται στρεφόμενο κατά του γερμανικού «Δ΄ Ράιχ» και των «κατοχικών» ελληνικών κυβερνήσεων, ενώ έχει αποενοχοποιήσει στη συνείδησή του τη Χρυσή Αυγή και δεν βλέπει τι συμβαίνει δίπλα του: την καθημερινή ρατσιστική βία, τα μισαλλόδοξα κηρύγματα, τον κίνδυνο που εγκυμονούν για την Ελληνική Δημοκρατία οι ιδέες και οι πρακτικές του κόμματος.

Η δεύτερη κολυμβήθρα είναι το ανόητο αλλά δημοφιλές ιδεολόγημα της ελληνικής φυλετικής υπεροχής. Θυμηθείτε την αθλήτρια που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μιαν άλλη αθλήτρια που πίστευε πως είναι στο DNA του Ελληνα να κερδίζει – ώσπου βρέθηκε ντοπαρισμένη, όπως και άλλοι Ελληνες υπεραθλητές. Το ιδεολόγημα βασίζεται στη φαντασίωση ότι οι νεότεροι Ελληνες είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

Η στρεβλή οικειοποίηση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του ιδεολογικού οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής. Πάνω σε αυτό χτίζει γέφυρες με τον μέσο Ελληνα πολίτη, ο οποίος, έχοντας ρηχή και στρογγυλεμένη γνώση των πραγμάτων, δεν είναι σε θέση να διακρίνει τη συνθηματολογία από την αλήθεια και τη φυλετική κληρονομιά από την πνευματική κληρονομιά, η οποία ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από φυλετική και εθνική ταυτότητα.

Στον τόπο μας, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία συνδέονται σε σημαντικό βαθμό με την ιδέα που έχει ο Ελληνας για την ταυτότητά του. Η ναζιστική Γερμανία οικοδομήθηκε πάνω στο ιδεολόγημα της καθαρότητας και της υπεροχής της αρίας φυλής· η Χρυσή Αυγή προβάλλει ως θεμέλιο της φυλετικής καθαρότητας και υπεροχής τη δήθεν αρχαιοελληνική ρήση «Πας μη Ελλην βάρβαρος» και έτσι θεωρεί φυσιολογικά τους μετανάστες «σκουπίδια», ζητεί την εκδίωξη όλων των ξένων από την Ελλάδα και διακηρύσσει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν μόνον την εκλεκτή φυλή των Ελλήνων.

Η τρίτη κολυμβήθρα είναι η κολυμβήθρα της ασφάλειας, της προστασίας των Ελλήνων πολιτών από την εγκληματικότητα. Είναι γνωστό ότι οι μυώδεις χρυσαυγίτες προσφέρουν υπηρεσίες προστασίας σε πολίτες που πέφτουν θύματα ή φοβούνται ότι θα πέσουν θύματα εγκληματιών.

Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας πρέπει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αποφασιστικά, προτού προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η τέταρτη κολυμβήθρα είναι η άγνοια της Ιστορίας ή καλύτερα η έλλειψη ιστορικής παιδείας. Η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία που οδήγησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, το μέγιστο μάθημα της ιστορίας του 20ού αιώνα.

Για να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, θα πρέπει η διδασκαλία της Ιστορίας στα σχολεία να αποκτήσει το ουσιαστικό περιεχόμενο που οφείλει να έχει. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να προβάλλεται κάθε χρόνο στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου η βραβευμένη καναδική τηλεοπτική παραγωγή «Η άνοδος του Κακού» (The Rise of Evil, 2003). Η ταινία αφηγείται με γλαφυρό και εύπεπτο τρόπο πώς ο άσημος Αυστριακός δεκανέας κατάφερε να εκμεταλλευτεί τους φόβους, τις προκαταλήψεις και τα υπαρκτά προβλήματα της γερμανικής κοινωνίας και να επικρατήσει συνδυάζοντας την προπαγάνδα με τη βία.

* Ο κ. Μιχαήλ Πασχάλης είναι καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.


_________________
polygono.sosforum.net
http://polygono.sosforum.net

gman

avatar
designer
designer
Διαφωνώ με τον τρόπο που παρουσιάζει το συγκεκριμένο άρθρο τα πράματα. Συγκεκριμένα σε τρία κυρίως σημεία:

Πρώτο, το έμβλημα της Χρυσής Αυγής μπορεί να θυμίζει σβάστιγκα ή ένα αρχαιοελληνικό αγγείο ή ένα σεμεδάκι της γιαγιάς μας, αλλά είναι ο ελληνικός μαίανδρος, αν και δεν έχει καθόλου σημασία. Όταν το πουλάνε στα τουριστικά δηλαδή δε μας θυμίζει τη σβάστιγκα και δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά όταν πρόκειται να κάνουμε προπαγάνδα το θυμόμαστε.

Δεύτερο, όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που παίρνει η Χρυσή Αυγή και βοηθάει τον κόσμο που χρειάζεται βοήθεια, η γνώμη μου είναι ότι καλώς το κάνει και μπράβο τους που προσφέρουν ανιδιοτελώς (απ' όσο ξέρω) κοινωνική αλληλεγγύη.

Τρίτο, χωρίς να είμαι ρατσιστής συμφωνώ ακράδαντα με τον Κασιδιάρη που είπε πως η Ελλάδα είναι ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης. Άσχετα με το τι είναι ο κάθε μετανάστης (ας μην τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλοί και κακοί) γνωρίζετε ότι όταν κάποιος λαθρομετανάστης φύγει από την Ελλάδα και πάει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σε περίπτωση που συλληφθεί, επιστρέφεται στην Ελλάδα αντί για τη χώρα του;
Θεωρώ εξίσου ρατσιστική συμπεριφορά το να είσαι προκατειλημμένος είτε θετικά είται αρνητικά απέναντι στους μετανάστες. Απλα η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και δε νομίζω να είναι τίποτα επιστήμονες αυτοί που έρχονται εδώ...


_________________
"Δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το σύμπαν."
A. Einstein

ham

avatar
moderator
moderator
Δυο Ελληνες μετανάστες στην Bεστφαλία, ετών 35 και 51 χτυπήθηκαν χθες ύστερα απο πογκρόμ "νεολαίων" Γερμανών νεοναζί του NDP.

To έγκλημά τους;

Ηταν Έλληνες και πούλαγαν "παράνομα" εφημερίδες καθώς δεν διέθεταν τα σχετικά χαρτιά , στην πόλη Ντέτμολντ...

Οποιαδήποτε σχέση με τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου τυχαία. Το πρόσωπο του ναζισμού είναι το ίδιο παντού.


_________________
polygono.sosforum.net
http://polygono.sosforum.net

Noel

avatar
τετράγωνο
τετράγωνο
Ακροδεξιοί μαχαίρωσαν Έλληνα επειδή πήγε σε κουρείο Πακιστανού

Οι επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών έχουν γίνει, πλέον, καθημερινότητα.
Το νέο στοιχείο είναι ότι στο στόχαστρο ακροδεξιών στοιχείων μπαίνουν και Έλληνες που συναλλάσσονται με αλλοδαπούς.

Αυτό, τουλάχιστον, αποδεικνύει το απίστευτο περιστατικό που συνέβη χθες βράδυ στη Μεταμόρφωση.

Δύο άγνωστοι τραυμάτισαν με μαχαίρι Έλληνα, γιατί λέτε; Επειδή πήγε να κουρευτεί σε κουρείο Πακιστανού μετανάστη! Αρχικά του ζήτησαν το λόγο και στη συνέχεια του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν! Και δεν έμειναν εκεί. Έβαλαν φωτιά στα έπιπλα του κουρείου…
Όμορφος κόσμος!

Πηγη:Inews.gr


_________________
Erziehung ist die billigste Verteidigung der Nationen.

gman

avatar
designer
designer
"Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές
κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους
κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές
κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους καθολικούς,
εγώ ήμουν προτεστάντης και γιʼ αυτό δεν μίλησα.
Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε
δεν είχε μείνει πια κανείς, να μιλήσει για εμένα."

Martin Niemöller
(από ένα ποίημα στο οποίο περιγράφει τις συνέπειες της απάθειας για τα όσα διαδραματίζονταν στη Ναζιστική Γερμανία).


_________________
"Δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το σύμπαν."
A. Einstein

sun

avatar
V.I.P Member
V.I.P Member
gman αυτό που πόσταρες τα λέει όλα!
το χα ακούσει πριν πολύ καιρό και χαίρομαι που το βαλες εδώ.


_________________
Knowledge speaks, but wisdom listens
Jimi Hendrix

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης