ΠΟΛΥΓΩΝΟ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Τσοχατζόπουλος: «Σκευωροί Παπανδρέου, Σαμαράς»

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

ham

avatar
moderator
moderator
Προσωπική επίθεση σε Παπανδρέου – Σαμαρά για σκευωρία σε βάρος του και «μαύρο χρήμα» εξαπολύει ο Άκης Τσοχατζόπουλος με συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Στην ίδια συνέντευξη υποστηρίζει ότι δεν έχει πάρει ποτέ μίζες, ενώ χαρακτηρίζει «απάνθρωπη» την προφυλάκιση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.

Αποδίδει τις εναντίον του κατηγορίες σε σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, με τη συγκάλυψη του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Ισχυρίζεται πως με τις πράξεις του δεν έβλαψε οικονομικά και επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις και αποδίδει αυτή τη μομφή στους διαδόχους του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά με το μαύρο χρήμα δεν αποκλείει να έχουν δοθεί «επιχορηγήσεις σε κόμματα από διάφορους κύκλους για τις προεκλογικές τους ανάγκες», ενώ αφήνει αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης :

Κύριε Τσοχατζόπουλε, δεν έχετε αποδεχτεί τις κατηγορίες που σας αποδίδονται από τη Δικαιοσύνη. Υπάρχουν, εντούτοις, στοιχεία στα οποία βασίστηκε το κατηγορητήριο. Δεν υπάρχει ζήτημα «μαύρου» πολιτικού χρήματος στην περίπτωσή σας;

«Μιλάτε για κατηγορίες της Δικαιοσύνης επειδή δεν γνωρίζετε τίποτα. Απλά σας τα είπαν άλλοι. Αν ήσασταν τη Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου στο σπίτι μου, στις 8 το πρωί, και βλέπατε την έφοδο εφτά αστυνομικών, δίκην «Εσατζήδων», μαζί με μια νεαρή εισαγγελέα, να με συλλαμβάνουν χωρίς προηγούμενη νόμιμη κλήση και να με φυλακίζουν αμέσως και εντός μίας εβδομάδας να βρίσκονται στη φυλακή Κορυδαλλού, επίσης προφυλακισμένοι, τόσο η γυναίκα μου, η κόρη μου όσο και άλλα δέκα γνωστά σε εμάς πρόσωπα, αθώοι πολίτες, με την κατηγορία, δήθεν, για “ξέπλυμα” βρόμικου χρήματος και δήθεν ως ύποπτοι φυγής, τότε θα καταλαβαίνατε ότι ο μόνος που μπορεί να απευθύνει κατηγορίες είμαι εγώ [...].

Είναι ένα σαθρό “κατασκεύασμα”, “imaginer”, που στηρίζεται σε πλήρως αυθαίρετα συμπεράσματα, συρραφή στοιχείων από άλλες υποθέσεις, νεφελώδεις παραδοχές, ανήθικες συναλλαγές με εκβιασμό σε άρρωστο και παραδομένο ψυχικά και σωματικά φυλακισμένο, με σκοπό τη γρήγορη απελευθέρωσή του, μαζί με αναπόδεικτους ισχυρισμούς και σκέψεις. Έχετε μπροστά σας τη μεγαλύτερη απάτη. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα εις βάρος μου, όπως είχα δηλώσει το 2010 και το 2011 στη Βουλή, στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια.

Εγώ ήμουν ο στόχος, προσωπικά, από τις διατεταγμένες κομματικές πλειοψηφίες και την-για πρώτη φορά- ανίερη πολιτική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με προσωπική ευθύνη του τότε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου και του τότε εκπροσώπου του Α. Σαμαρά.

Σκοπός τους, παράνομα και αυθαίρετα, να καταστήσουν εμένα αποκλειστικά ως μόνο κατηγορούμενο για να σκεπάσουν τις δικές τους ενοχές και τεράστιες πολιτικές και οικονομικές ευθύνες για τις ζημίες που επί οχτώ χρόνια από το 2001, όταν με απάλλαξε ο Κ. Σημίτης από το ΥΠΕΘΑ και τοποθέτησε τον πρώην ΥΠΕΘΟ, Γ. Παπαντωνίου, υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, αλλά και επί θητείας των επόμενων ΥΕΘΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέχρι το 2010 [...]».

Η σύζυγός σας δεν γνώριζε για τους λογαριασμούς, τα χρήματα, τις υποθέσεις σας;

«Στην ερώτησή σας για τη σύζυγό μου σας απαντώ ευθέως και σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι υπήρξε αμέτοχη, πράγματι δεν είχε καμία απολύτως σχέση ή ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά. Ήταν πλήρως απορροφημένη στη ζωή της με το μεγάλωμα και την εκπαίδευση του ανήλικου γιου μας, σήμερα πεντέμισι ετών. Παρ’ όλα αυτά, η συνεχιζόμενη για τέσσερις μήνες ανήθικη, εγκληματική, παράνομη προφυλάκισή της, με τη λογική της “οικογενειακής ευθύνης”, αναδείχτηκε στην πολιτική ζωή της

Μεταπολίτευσης σε απάνθρωπο δείγμα κρατικής αυθαιρεσίας, όπου η δικαστική Αρχή παντελώς αγνόησε-“ξέχασε”- ακόμη και το τεκμήριο αθωότητας που κυριαρχεί στη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη δίκαιη δίκη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γι’ αυτό είναι χρέος μου πλέον τώρα και δημόσια να ζητώ την άμεση διακοπή της προφυλάκισης των μητέρων ανηλίκων παιδιών και την αντικατάστασή της από άλλα περιοριστικά μέτρα [...]».

Τα περιουσιακά σας στοιχεία πώς δικαιολογούνται;

«Όσον αφορά στα περιουσιακά στοιχεία, σας πληροφορώ ότι απέναντι στην πλαστή εικόνα που επιβλήθηκε από το 2010 και 2011 από την επικοινωνιακή καταιγίδα ψεύδους και λάσπης εις βάρος μου, η δήθεν κολοσσιαία περιουσία, με τα δεκάδες ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που τα ακούμε τόσους μήνες αλλά δεν τα βλέπουμε ποτέ, γιατί απλά δεν υπάρχουν, είναι το εξής ένα: το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο αγοράστηκε από τη σύζυγό μου με τραπεζικό δάνειο και εμένα εγγυητή του, με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις, και το οποίο καλύπτεται απόλυτα από τα δηλωμένα στην εφορία εισοδήματά μας [...]».

Ξέρετε, υπάρχει κόσμος που λέει «δεν είναι μόνο ο Άκης που είχε θέμα με πολιτικό χρήμα». Η κοινή γνώμη θέτει γενικότερα ζήτημα πολιτικού χρήματος. Λένε και κάτι άλλο. Ότι «αν πήρε λεφτά ο Άκης από δουλειές, δεν πήρε μόνο για τον εαυτό του. πήρε και για άλλους ή για το κόμμα». Αναφέρουν ως παράδειγμα και τη μαρτυρία Τσουκάτου για το 1 εκατ. μάρκα που λέει ότι έδωσε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Θεωρείτε ότι κάποιοι σας θυσίασαν πολιτικά για να μείνουν κάποιοι άλλοι στο απυρόβλητο; Υποθέσεις πολιτικού χρήματος τόσα χρόνια στην πολιτική δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας;

«[...] Τα κόμματα, όπως γνωρίζετε, έχουν κατά βάση φανερούς πόρους, τους ψηφοφόρους τους ή και άλλους πολίτες, που στις εκλογές, νόμιμα, με κουπόνια ή αποδείξεις, επιλέγουν να ενισχύσουν το κόμμα που προτιμούν. Δεν μπορώ, όμως, να αποκλείσω την πιθανότητα να έχουν παράλληλα και επιχορηγήσεις από διάφορους κύκλους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα μιας εκλογικής διαδικασίας, ειδικά εκείνα που πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή…».


_________________
polygono.sosforum.net
http://polygono.sosforum.net

gman

avatar
designer
designer
Βρε τον καημένο. Τον λυπήθηκα τώρα. Τι συγκινητικό.
Όχι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι, αλλά εν πάσει περιπτώσει από κάπου πρέπει να γίνει αρχή.
Κανονικά ούτε το δικαίωμα να μιλήσουν δεν θα έπρεπε να έχουν. Μούγκα στη στρούγκα.


_________________
"Δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το σύμπαν."
A. Einstein

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης