ΠΟΛΥΓΩΝΟ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Το υπ.Υγείας θέλει να διαχειρίζεται τραπεζικό λογαριασμό που θα κατατίθενται χρήματα για βοήθεια στο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Cristinaki

avatar
τρίγωνο
τρίγωνο
Ο Νικόλας ένα 4χρονο αγοράκι, γεννήθηκε με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια (τετραλογία Fallot).

Νοσηλευόμενος και υποστηριζόμενος φαρμακευτικά, έφτασε πέντε μηνών οπότε και έκανε την πρώτη επέμβαση στη καρδιά στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία τον Νοέμβριο του 2008…Μόλις πέντε μήνες αργότερα, σε ηλικία έντεκα μηνών, κρίθηκε άμεσα αναγκαίο να κάνει και δεύτερη εγχείρηση για να κρατηθεί στη ζωή…Έτσι, τον Μάιο του 2009, μία εξειδικευμένη ομάδα Γερμανών χειρουργών, εφαρμόζοντας μία ειδική τεχνική αντιμετώπισης της συγκεκριμένης πάθησης, χειρούργησε με μεγάλη επιτυχία στο Ιατρικό Αθηνών την μικρή καρδούλα του Νικόλα, και κατάφεραν να διορθώσουν σημαντικά πάσχοντα τμήματα της, αφήνοντας μόνο μια μικρή στένωση στο κάτω μέρος της βαλβίδας χαρίζοντάς του εκ νέου, το χαμόγελο και το όνειρο για ζωή. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η καρδιά του άρχισε να τον προδίδει και πάλι. Η μικρή στένωση μεγάλωσε, έφραξε κατά 70% υποβαλβιδικά την κύρια βαλβίδα και ο μικρός Νικόλας καλείται να μπει και πάλι άμεσα στο χειρουργείο και να αφήσει κυριολεκτικά την καρδιά του και τις ελπίδες του για ζωή στα χέρια των χειρουργών. Πριν προλάβει να σβήσει το τέταρτο κεράκι γενεθλίων του, κινδυνεύει να σβήσει εκείνος…Η επέμβαση που απαιτείται, είναι κρίσιμη, λεπτή και συγκεκριμένη. Η εδώ χειρουργική της αντιμετώπιση οδηγεί με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια σε συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς κατά τακτά χρονικά διαστήματα, για αντικατάστασης βαλβίδας, για όσα χρόνια τουλάχιστον, ο Νικόλας θα έχει το κουράγιο και το σθένος να το αντέχει…
Ο ... τραπεζικός λογαριασμός
Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά ο πατέρας του Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ζητά βοήθεια του κόσμου, για να μπορέσει να πάει τον Νικόλα στη Γερμανία, σε μια μονάδα εξειδικευμένη στην πάθηση του, ώστε να χειρουργηθεί από την ίδια ομάδα γιατρών που του έσωσε την ζωή κι από τον ίδιο χειρουργό που άγγιξε πριν τρία χρόνια την καρδούλα του και της έδωσε ξανά κτύπο…ΓιΆ αυτό και έδωσε στη δημοσιότητα ένα τραπεζικό λογαριασμό.
Πού να ήξερε όμως, ότι χρειάζεται … υπουργική απόφαση για να ανοιχτεί λογαριασμός!
«Για να βοηθήσουμε "νόμιμα" θα πρέπει με υπουργική απόφαση του υπουργείου οικονομικών (βάσει ενός νόμου του '31) να ανοιχτεί ένας λογαριασμός που θα τον διαχειρίζεται -άκουσον-άκουσον- το υπουργείο Υγείας και θα δίνει χρήματα στους γονείς βάσει εξοδολογίων! Τα χρήματά μας, χρήματά σας, την βοήθεια και το υστέρημα όλων μας, θέλει να τα διαχειριστεί ένα υπουργείο που ΔΕΝ συμμετέχει στο πρόβλημά μας, και δεν μας υπογράφει να φύγουμε με την βοήθειά του...», αναφέρει ο πονεμένος πατέρας.
Το…γραφειοκρατικό κράτος στέκεται για άλλη μια φορά εμπόδιο!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης