ΠΟΛΥΓΩΝΟ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Άραβες κροίσοι μπαίνουν στα δρώμενα του ΠΑΟ;;;

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Sir_speaker1

avatar
πεντάγωνο
πεντάγωνο

Ο έμπορος και ο ζάπλουτος
Οι περιγραφές του Βλάση Τσάκα και τα στοιχεία που ο ίδιος δημοσιοποίησε μιλούν για έναν πανίσχυρο οικονομικό παράγοντα. Η υπογραφή του λέει άλλα…Για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει παρά να κάνει μια πρόχειρη αναζήτηση στο Διαδίκτυο. Θα πέσει πάνω σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους που φέρουν το επώνυμο Αλ Σαούντ. Δεν έχουν φυσικά όλοι την ίδια δύναμη, αν και -θεωρητικά- είναι συγγενείς!

Η «άχρηστη πληροφορία» της χθεσινής ημέρας έκανε λόγο για τη διάκριση των εμίρηδων στη Σαουδική Αραβία σε επίπεδα. Οσοι ανήκουν στο πρώτο επίπεδο είναι αυτοί που έχουν τις αμύθητες περιουσίες, αυτοί που ασκούν την εξουσία, αυτοί που μπορούν να κάνουν τον Παναθηναϊκό μία Μάντσεστερ Σίτι. Η δύναμη των εμίρηδων περιορίζεται όσο κατεβαίνεις τα επίπεδα. Λέγεται (κρατήστε το αυτό) ότι κάποιοι εμίρηδες «τρίτου επιπέδου» ζουν με τον μισθό που τους δίνει η κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους όχι ομάδα Σούπερ Λίγκας, αλλά ούτε Football League 2.

Προς τι ο πρόλογος; Στην περιγραφή του ο Βλάσης Τσάκας μιλά για τον γιο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Προσέξτε, όμως, το «Φαρχάν», που περιέχεται στο όνομα του Σαουδάραβα επενδυτή, απομακρύνει τον ήρωά μας από τον βασιλικό θρόνο. Με άλλα λόγια: οι «Φαρχάν» δεν ανήκουν σε καμία περίπτωση στους εμίρηδες «πρώτου επιπέδου».

Ο έμπορος

Εδώ μιλάμε για τον Σουλτάν Μπιν Νάσερ Φαρχάν Αλ Σαούντ. Εναν άνθρωπο που, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές, καταλαβαίνετε ότι βρήκαμε τον «πρίγκιπά» μας. Μόνο που δεν είναι πρίγκιπας. Ο συγκεκριμένος κύριος, σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από την πατρίδα του, είναι ένας άνθρωπος πολύ μακριά από τη βασιλική οικογένεια και τα κέντρα εξουσίας. Ενας άνθρωπος που φέρει βασιλικό αίμα, κουβαλά, δηλαδή, το Αλ Σαούντ στο επώνυμό του, αλλά ανήκει στους εμίρηδες «τρίτου τύπου». Αργά τα μεσάνυχτα συλλέξαμε μερικά ακόμα στοιχεία για το προφίλ του «πρίγκιπα». Είναι έμπορος στο επάγγελμα, δραστηριοποιούμενος στον χώρο των αθλητικών ειδών. Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα στην Τζέντα σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος Σουλτάν Μπιν Νάσερ έχει μια σεβαστή προσωπική περιουσία, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν δύναται να βγάλει από το παντελόνι 200 εκατομμύρια και να τα επενδύσει σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Εκφράζουν δεν την αμφιβολία τους σχετικά με την πρόθεσή του να ασχοληθεί με κάποιον τομέα πέραν του επαγγέλματός του.

Στην κοινωνία της Τζέντα ο Σουλτάν Μπιν Νάσερ Φαρχάν Αλ Σαούντ δεν είναι κάποιος ευρέως γνωστός. Μπορεί οι Σαουδάραβες να έχουν παραπλήσια επώνυμα, αλλά είναι δεδομένο πως οι λεφτάδες, οι ζάπλουτοι είναι δαχτυλοδεικτούμενοι κι εκεί. Και σίγουρα ο άνθρωπος για τον οποίο μιλάμε δεν είναι ένας από αυτούς. Ισως πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία στον τρόπο με τον οποίο ο κύριος Τσάκας απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση που του έγινε σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή: όταν ρωτήθηκε αν είναι διάδοχος του θρόνου ο πρίγκιπας, ο κύριος Τσάκας είπε ότι είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας. Σωστό! Μαζί με τον Σουλτάν Μπιν Νάσερ Φαρχάν Αλ Σαούντ μέλη της βασιλικής οικογένειας δηλώνουν άλλοι 15.000 νοματαίοι!


Ο ζάμπλουτος

Αν έλειπε το «Φαρχάν» από το επώνυμο του «ήρωά» μας τα νέα θα ήταν πολύ καλύτερα για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Για να καταλάβετε: ο Σουλτάν Μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ είναι μικρότερος αδελφός του ζάπλουτου Τούρκι. Ενός ανθρώπου με αμύθητη προσωπική περιουσία, με 200 κλασικά αυτοκίνητα στην κατοχή του, επαύλεις στο Μπέβερλι Χιλς, τη Βαρκελώνη, το Ριάντ και το Λονδίνο, ένα εκπληκτικό γιοτ (Σάρα) και μερικά τζετ. Ο Τούρκι Μπιν Νάσερ είναι ο άνθρωπος που λύνει και δένει στα εξοπλιστικά προγράμματα της Σαουδικής Αραβίας και φυσικά βρίσκεται δίπλα στον θρόνο.

Μαζί με αυτόν και ο αδελφός του, Σουλτάν. Σημειώστε και κάτι ακόμα: ο Τούρκι Μπιν Νάσερ είναι επίτιμος πρόεδρος της Αλ Νασρ, ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας, στην οποία έχει τοποθετήσει ως πρόεδρο τον γιο του Φαϊσάλ, ανιψιό, δηλαδή, του δικού μας -αν αυτός είναι- Σουλτάν. Αυτός ο Σουλτάν είναι ο 7ος γιος του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Αλλά... Πώς είναι δυνατόν ο δικός του άνθρωπος, αυτός που έστειλε αγγελιαφόρο στην Ελλάδα να μη θυμάται το ακριβές όνομά του; Το σίγουρο είναι πως τα κενά της υπόθεσης είναι πολλά. Ενα από τα σημαντικά που χρήζουν άμεσης διαλεύκανσης είναι το ακριβές όνομα του υποψηφίου επενδυτή. Κάτι μου λέει πως κάτι ξέχασε να πει ή δεν έχει πει σωστά ο Βλάσης Τσάκας.

ham

avatar
moderator
moderator
Ο πρίγκιπας Σουλτάν Μπιν Νασέρ Μπιν Αμπτούλ Ραχμάν Αλ Σαούντ έστειλε μέσω του εκπροσώπου του και το πρώτο μήνυμα στους φίλους του Παναθηναϊκού
45 σχολια


Το βιογραφικό του πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νασέρ Αλ Σαούντ, έδωσε στη δημοσιότητα όπως είχε υποσχεθεί, ο Βλάσης Τσάκας. Το βιογραφικό είναι γραμμένο στα αγγλικά δεν αναφέρει κάποια από τις εταιρίες τις οποίες διοικεί αλλά έχει στο τέλος μήνυμα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

"Ο λόγος μου παραμένει συμβόλαιο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Μετά τη συνάντηση μου με τον κ. Β. Τσάκα στη Τζέντα και μετά την θετική αξιολόγηση της προσφοράς μας θα είμαι χαρούμενος να έρθω στην Αθήνα για να υπογράψω τη σχετική συμφωνία. Ο Θεός ας μας προστατέψει" ήταν η πρώτη δήλωση-δέσμευση του Σαουδάραβα Πρίγκιπα.

Αναλυτικά το βιογραφικό του Πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νασέρ Αλ Σαούντ, μεταφρασμένο από τα αγγλικά στα ελληνικά:

"Η αυτού υψηλότης πρίγκιπας Σουλτάν Μιν Νασσέρ Μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ-Σαούντ γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Είναι πτυχιούχος των οικονομικών και στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας, ο πρίγκιπας είναι ιδιοκτήτης αρκετών εταιριών που εμπλέκονται σε κατασκευές, πωλήσεις ακινήτων και βιομηχανική ανάπτυξη στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Επίσης επενδύει σε χώρες του τρίτου κόσμου όπως η Ασία και η Αφρική.

Ακόμη, ο πρίγκιπας μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας και κάτω από την ευλογία της αυτού υψηλότης Βασιλιά Αμπντουλάν Κουστόντιαν συμμετέχει ενεργά σε αθλητικά προγράμματα στη Σαουδική Αραβία και με σκοπό να προσελκύσει τους νεαρούς Σαουδάραβες. Επίσης εμπλέκεται σε πολλές φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Ο πρίγκιπας Σουλτάν αγαπάει το ράγμπι, το ποδόσφαιρο και τα θαλάσσια σπορ και παρακολουθεί παιχνίδι εντός και εκτός της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα και τώρα και του Παναθηναϊκού.

"Ο λόγος μου παραμένει συμβόλαιο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Μετά τη συνάντηση μου με τον κ. Β. Τσάκα στη Τζέντα και μετά την θετική αξιολόγηση της προσφοράς μας θα είμαι χαρούμενος να έρθω στην Αθήνα για να υπογράψω τη σχετική συμφωνία.

Ο Θεός ας μας προστατέψει"

http://polygono.sosforum.net

xstyl

avatar
administrator
administrator
ρε ηθελα να το βαλω και γω αυτο. με προλαβες. το διαβασα χθες στο contra και εντυπωσιαστηκα.....

ham

avatar
moderator
moderator
Για να δούμε, συνήθως κάτι τέτοια είναι φούσκα! Πάντως όπως και να είναι,σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χάσει τίποτα από αυτό!

http://polygono.sosforum.net

xstyl

avatar
administrator
administrator
λες να ειναι φουσκα? μαλακια. εγω βλεπω αυτην την στιγμη τον παναθηναικο και θελω να αλλαξω ομαδα.... μακαρι να γινει κατι τετοιο. εντομεταξυ αυτος θελει να δωσει πολλα λεφτα στην ομαδα. εναντυ κρισης.... που παει να δωσει λεφτα????

Sir_speaker1

avatar
πεντάγωνο
πεντάγωνο
Θα φανεί εντός 24ώρου αν είναι όντως αξιόπιστη η πηγή, εγώ πάντως δεν προδικάζω και δίνω πιθανότητες εγκυρότητας 50%!!

Sir_speaker1

avatar
πεντάγωνο
πεντάγωνο
Το θέμα φένεται να μην βαίνει θετικά, οπώς κάτι ανάλογο είχε γίνει και πέρσι με τον ΠΑΟΚ, χωρίς ομως να εχεί κλεισει οριστικως!!!

8 Κομμένη η πλάκα!!! Την / Το 28/9/2011, 03:08

ham

avatar
moderator
moderator
Sir_speaker1 έγραψε:Το θέμα φένεται να μην βαίνει θετικά, οπώς κάτι ανάλογο είχε γίνει και πέρσι με τον ΠΑΟΚ, χωρίς ομως να εχεί κλεισει οριστικως!!!

Ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ εμφανίστηκε με υπογραφή και σφραγίδα, η πλάκα τελείωσε και πλέον ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά Βαρδινογιάννη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Ο Σαουδάραβας υποψήφιος επενδυτής επιβεβαίωσε με επίσημο έγγραφο πως η πρόταση του για την απόκτηση του 54,7 % των μετοχών της ΠΑΕ είναι σε πλήρη ισχύ και το πρώτο βήμα έγινε με το πληρεξούσιο που απέστειλε στον Έλληνα δικηγόρο του. Πλέον ο Παναγιώτης Πετρόπουλος αναλαμβάνει να τρέξει την υπόθεση σε συνεργασία με τους νομικούς εκπροσώπους του πρίγκιπα από τη Σαουδική Αραβία.

Κοινώς να φέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Επομένως τα πράγματα σοβαρεύουν και οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της "πράσινης" ΠΑΕ.

Η πρόταση του πρίγκιπα είναι να μπουν τώρα 20 εκ. ευρώ, 50 εκ. ευρώ το καλοκαίρι και 150 εκ. ευρώ για την κατασκευή γηπέδου. Η πρόταση αυτή θα πρέπει να επισημοποιηθεί τώρα από τον δικηγόρο του πρίγκιπα για να έχει νομική ισχύ, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο τρόπος καταβολής των 20 εκ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών και για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας αλλά και για το θέμα του γηπέδου στο Βοτανικό.

Επομένως θα συζητηθούν τα πάντα στο τραπέζι, θα ζητηθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις από τον Σαουδάραβα υποψήφιο επενδυτή και σύντομα θα γνωρίζουμε εάν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα περάσει στα χέρια του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο πρίγκιπας υπάρχει, θέλει να αποκτήσει το 54,7 % των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και θέλει να επενδύσει γενικότερα στην Ελλάδα.Έχει επεξεργασθεί από τον/την ham στις 12/10/2011, 04:51, 1 φορά

http://polygono.sosforum.net

ham

avatar
moderator
moderator
Μετά τον Σαουδάραβα πρίγκιπα και τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε και ξένο επενδυτικό fund.

Τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» έχει ενημερώσει ήδη σχετικά εκπρόσωπος του επενδυτικού ομίλου, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε τα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ, προκειμένου να παραδώσει φάκελο στον Δημήτρη Γόντικα με τα στοιχεία του fund και το ενδιαφέρον του για τις μετοχές του Παναθηναϊκού.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι ακριβώς βρίσκονται πίσω από τη νέα αυτή κίνηση για το «τριφύλλι», όμως τα πρώτα στοιχεία μιλούν για ξένο όμιλο. Τις επαφές έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, η αγγλική εταιρεία PCP Capital Partners, που μεσολάβησε για τη μεταβίβαση της Μάντσεστερ Σίτι στην Abu Dhabi United Group for Development and Investment (ABUG). Ιδρυτής και πρόεδρος της PCP Capital Partners είναι η Αμάντα Στέιβλι, που θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες μεσάζοντες σε συμφωνίες εταιρειών με αραβικά κεφάλαια.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο ραδιοσταθμός Sentra FM 103,3, η κ. Στέιβλι σε επικοινωνία που είχε με Έλληνα επιχειρηματία δήλωσε ότι η ίδια και η εταιρεία της δεν έχει καμία σχέση με το deal.

Η πρόταση και όλες της οι λεπτομέριες αναμένεται να συζητηθούν στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ.

http://polygono.sosforum.net

xstyl

avatar
administrator
administrator
κοιτα να δεις τον παναθηναικο.... κοιτα ενδοιαφερον....

ham

avatar
moderator
moderator
Για να δούμε τι θα γίνει, πάντως μια παροιμία λέει "όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει". Παρεπιπτόντως, ο Βγενόπουλος απέσυρε το δικό του ενδιαφέρον, δηλώνωντας ωστόσο ότι θα βοηθήσει τον νέο επενδυτή είτε με συνεργασία, είτε με παραχώρηση μετοχών!

http://polygono.sosforum.net

ham

avatar
moderator
moderator
Η αποδοχή από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη των τεσσάρων όρων που τέθηκαν, αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον Πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, ο οποίος καλείται πλέον να κάνει τα απαραίτητα βήματα για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναθηναϊκού.

Ορθάνοιχτος είναι πλέον ο δρόμος για τον Σουλτάν Αλ Σαούντ για να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποδέχτηκε όλους τους όρους που έθεσε ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας και επομένως εναπόκειται στον δεύτερο να αποδείξει ότι πραγματικά επιθυμεί να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στην κατοχή του.

Στην πλευρά του Σουλτάν επικρατεί ικανοποίηση για τη στάση του Τζίγγερ, αφού θεωρούν ότι συνέβαλε στην άμεση λύση των ζητημάτων που είχαν δημιουργηθεί. Παράλληλα, θα πορευτούν μέσω της οδού που υπέδειξε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αφού οι διευκρινήσεις που δόθηκαν τους κάλυψαν απόλυτα.

Ο Πρίγκιπας θα γίνει το "αφεντικό" του Τριφυλλιού μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, όπου θα πάρει μέρος καλύπτοντας τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Μετά το πέρας της διαδικασίας και εφόσον έχουν μπει τα χρήματα, ο Σουλτάν θα κατέχει περίπου το 70% των μετοχών.

Τα επόμενα βήματα

Αρχής γενομένης από το Σάββατο, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έδωσε το ελεύθερο στον Βλάση Τσάκα, ώστε ενεργώντας ως εκπρόσωπος του Σουλτάν, να αναθέσει σε εταιρία να κάνει οικονομικό και νομικό έλεγχο στην ΠΑΕ. Αυτή η διαδικασία θα αρχίσει πιθανότατα από τη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Πρίγκιπα, Παναγιώτης Πετρόπουλος θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τους νομικούς συμβούλους του Τζίγγερ, προκειμένου να συντάξουν το Memorandum of Understanding στην οριστική μορφή του. Έπειτα θα το υπογράψουν και η μεταβίβαση θα μπει στην τελική φάση της.

Φυσικά, το σημαντικότερο και συνάμα το βήμα που θα πείσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο, είναι η τοποθέτηση των 15 εκατομμυρίων ευρώ στην ΑΜΚ. Μόνο τότε ο Πρίγκιπας θα έχει κάνει όσα είναι απαραίτητα για την απόκτηση του Παναθηναϊκού. Το σίγουρο είναι πως όλα εξαρτώνται από αυτόν...

http://polygono.sosforum.net

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης