ΠΟΛΥΓΩΝΟ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Οι μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες του Internet

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Ομήρου Απόγονος

avatar
οκτάγωνο
οκτάγωνο
Ένα ωραίο άρθρο που βρήκα σχετικά με online επιχειρήσεις.

Εδώ και 15 χρόνια, με την «εισβολή» του Ίντερνετ δημιουργήθηκαν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, τις οποίες άδραξαν ορισμένοι για να δημιουργήσουν σήμερα μια υπεραξία χωρίς προηγούμενο. Η αντίληψη της καθημερινότητάς μας έγινε διαφορετική με τους παρακάτω διαδικτυακούς τόπους να έχουν συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό.

Google:
Χρηματιστηριακή αξία: 211 δισ. δολάρια

Δεν είναι τυχαίο που η αξία της Google ανέρχεται στο 70% του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας μας. Αποτελεί μία σύγχρονη συγκεντρωτική πλατφόρμα υπηρεσιών (από ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι γεωγραφικές αναπαραστάσεις) που φιλοδοξεί να είναι - μόνιμα - η πρώτη επιλογή για όλους τους χρήστες του Ίντερνετ - για το σκοπό αυτό άλλωστε, έχει συνάψει στρατηγικές σημασίες με μεγάλες εταιρείες στο τελευταίο διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συμπεριληφθεί το όνομα Google στο αγγλικά λεξικό της Οξφόρδης (Oxford English Dictionary), κάτι το οποίο επιβεβαιώνει τους φόβους των αντιπάλων της: Το όνομα Google σημαίνει αναζήτηση!

eBay:
Χρηματιστηριακή αξία: 48,6 δισ. δολάρια

Ο διαδικτυακός τόπος δημοπρασιών αξίζει περίπου 15 δισ. δολάρια περισσότερα από την 100 ετών Ford. Αποτελεί μια πλατφόρμα μέσω της οποίας πολλοί άνθρωποι και επιχειρήσεις ανά τον κόσμο πραγματοποιούν τις λειτουργικές δραστηριότητές τους. Οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει οτιδήποτε μέσω του eBay. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε εννέα λεπτά πωλείται και ένα αυτοκίνητο SUV μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, 19 εκατομμύρια είναι τα διαθέσιμα προϊόντα κάθε στιγμή, 90 εκατομμύρια οι εγγεγραμμένη χρήστες - σχεδόν όσος και ο πληθυσμός του Βιετνάμ - και 750 δολάρια η αξία των προϊόντων που πωλούνται μέσω του eBay κάθε δευτερόλεπτο.

Yahoo!
Χρηματιστηριακή αξία: 41,1 δισ. δολάρια

Η βασική ανταγωνίστρια της Google αποτελεί δημιούργημα του «παιδί θαύματος του Ίντερνετ», Τζέρι Γιανγκ. Η μηχανή αναζήτησης του Yahoo υπήρξε προϊόν του Γιανγκ και ενός συμφοιτητή του, του Ντέιβιντ Φλο, που οι δυο τους ανέπτυσσαν στον ελεύθερο χρόνο τους στο Στάνφορντ. Ένα χρόνο μόλις μετά την ίδρυση της, η Yahoo εντυπωσίασε με τη δημόσια εγγραφή της το 1996, στα χνάρια άλλων εταιρειών του κλάδου που γνώριζε ταχεία ανάπτυξη. Σήμερα, μόλις δώδεκα χρόνια μετά, άλλος ένας επιχειρηματικός κολοσσός, η Microsoft, προσέφερε 44,6 δισ. δολάρια για τη διάσημη μηχανή αναζήτησης. Η απόρριψη της προσφοράς σηματοδοτεί την άποψη του διοικητικού συμβουλίου ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα διαδικτυακά δρώμενα.

Amazon.com
Χρηματιστηριακή αξία: 36,8 δισ. δολάρια

Ο διαδικτυακός τόπος πωλήσεων, κυρίως βιβλίων, CD και DVD ιδρύθηκε το 1994 από τον Τζεφ Μπέζος στις ΗΠΑ. Σήμερα η εταιρεία έχει περισσότερους από 40 εκατομμύρια πελάτες σε 250 χώρες. Ο Τζεφ Μπέζος διάλεξε το όνομα του ποταμού Αμαζονίου ως κάτι τεράστιο που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει. Με ετήσιο τζίρο 8 δισ. δολάρια, το Amazon.com αποδείχθηκε άξιο του ονόματός του. Η κυριαρχία του Amazon οφείλεται στις εξαιρετικές τιμές και στην αξιοπιστία του. Παρά το γεγονός ότι πουλάει βιβλία (και όχι μόνο -πλέον σχεδόν τα πάντα) σε μαζική κλίμακα, προσπαθεί ποτέ να μην ξεχνά την αξία της οικειότητας.

Facebook
Χρηματιστηριακή αξία: 15 δισ. δολάρια

Τους τελευταίους 12 μήνες το Facebook, η εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες δικτύωσης, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν προσωπικές ιστοσελίδες και να επικοινωνούν μεταξύ τους, διαθέτει περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Η βάση των χρηστών του αυξάνεται περισσότερο από τον ανταγωνιστή MySpace, με 200.000 ανθρώπους να εγγράφονται σε καθημερινή βάση. Ο μέσος χρήστης περνά 3,5 ώρες μηνιαίως στο Facebook, αρκετά περισσότερο απ'ότι στο MySpace και όσο χρειάζεται για να… ελκύσει τους διαφημιστές. Ο ιδρυτής της Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε ηλικία μόλις 23 ετών, στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, συνέλαβε την ιδέα και δημιούργησε ένα κοινωνικού δικτύου για τους φοιτητές του Χάρβαρντ. Σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα η αρχική του ιδέα θα μπορούσε να αποπληρώσει το ένα τρίτο του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της χώρας μας.

Myspace.com
Χρηματιστηριακή αξία: 10 δισ. δολάρια.

Ξεκίνησε ως η ιδέα δύο φοιτητών για ένα κέντρο γνωριμιών, αλλά κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σύντομα θα αποκτούσε 100 εκατομμύρια μέλη και περισσότερους επισκέψεις στη Βρετανία ακόμη κι από το BBC. Το δίδυμο Αντερσον - Ντε Γουλφ οραματίστηκε ένα site που θα συνδύαζε τα προσόντα των ήδη υφισταμένων online κοινοτήτων, όπως το Friendster, με την προσθήκη αγγελιών και προγραμματισμό εκδηλώσεων. Φαίνεται πως πέτυχαν διάνα, αφού το MySpace μεγαλώνει κατά 240.000 μέλη τη μέρα και αποτελεί το τέταρτο σε επισκέψεις site στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το MySpace.com αγοράστηκε από τη News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοκ το 2005 έναντι μόλις 580 εκατ. δολαρίων!

Paypal
Αξία: 3 δισ. δολάρια

Αν ήταν τράπεζα τότε η χρηματιστηριακή αξίας θα ξεπερνούσε πολλούς τραπεζικούς κολοσσούς καθώς έχει στη βάση της περισσότερους από 155 εκατομμύρια λογαριασμούς. Η Paypal είναι μια εταιρεία που επιτρέπει τις πληρωμές και χρηματικές μεταβιβάσεις μέσω Ίντερνετ. Αποτελεί το «ηλεκτρονικό εναλλακτικό» των παραδοσιακών μορφών πληρωμής, όπως οι επιταγές και οι χρηματικές εντολές. Τον Οκτώβριο του 2002 αγοράστηκε από το eBay, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται από χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες.

YouTube
Αξία: 1,8 δισ. δολάρια

Η εταιρεία YouTube φτιάχτηκε από 3 αμερικανούς φίλους το Φεβρουάριο του 2005 και πρωτοεμφανίστηκε στο διαδίκτυο τον Μάιο του ίδιου χρόνου. Από τις αρχές του 2006 την ιστοσελίδα επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά. Το περιοδικό Times ονόμασε το YouTube «εφεύρεση της χρονιάς», ενώ η μηχανή αναζήτησης Google έκλεισε συμφωνία, τον Οκτώβρη του 2006, και αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας, προσφέροντας το ποσό των 1,65 δισ. δολαρίων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πολλοί πολιτικοί σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την δημοτικότητα της ιστοσελίδας ανεβάζοντας βιντεάκια των προεκλογικών τους εκστρατειών.

Από την εφημερίδα <<καθημερινή>>

Επισκέπτ


Επισκέπτης
οι ευκαιριες δεν καταλαβα που ειναι Razz Very Happy

Ομήρου Απόγονος

avatar
οκτάγωνο
οκτάγωνο
athirostomos έγραψε:οι ευκαιριες δεν καταλαβα που ειναι Razz Very Happy
Το ότι αν είσαι έξυπνος μπορείς να κάνεις παπάδες...απλά/. Smile

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης